Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lyngdal 2 vurderer å trekke laget

Lyngdal 2 vurderer å trekke laget

UVISS FREMTID: Blir det Lyngdal 2-fotball på stadion i år som i fjor? Ballen ligger nå hos fotballstyret. (Foto: Jonas Hovden)

Er dette slutten for «sexy fotball»?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.06.2016 kl 10:23

Lyngdal 2 reiste seg virkelig på høstsesongen i fjor, og vant seier på seier under Steinar Bjørnstøl. Det selverklærte varemerket var «sexy fotball», med Jostein Ekeland som gallionsfigur for nevnte uttrykk.

Siden den gang har høst blitt til vinter, Bjørnstøl blitt Hægebostad-trener og spillerstallen minket. Nå er stammen i laget så liten at Lyngdal 2 vurderer å trekke laget fra årets 5. divisjon som sparkes i gang 11. april i år.

For få spillere

I dag er det Christian Sakshaug og Kenneth Gundersen som er lagledere.

Se bildet større

Kenneth Gundersen på Lyngdal 2. FOTO: Erlend Haddeland

– Vi har blitt enige om at vi er for få i den faste stammen til å stille lag. Nå er det 5-6-7 spillere som er interessert i å trø til. Resten må vi hanke inn fra gang til gang. Det føler vi kan bli vanskelig, sier Gundersen til Lyngdals Avis.

Han viser til at det i årets sesong venter mange bortekamper til Kristiansand, og at det vil ta mye fritid å være Lyngdal 2-spiller. Lagets videre skjebne ligger nå på fotballstyrets bord.

Lyngdal 2 er ønsket

– Å trekke laget fra divisjonen er «worst case» og noe vi jobber for at det ikke skal skje. Vi ønsker selvfølgelig å ha et Lyngdal 2, både for at det skal være hobby, og så ønsker vi å opprettholde strukturen i fotballgruppa, sier sportslig leder for fotballgruppa i Lyngdal IL, Erlend Nielsen.

Se bildet større

Sportslig leder for fotballgruppa, Erlend Nielsen. FOTO: Erlend Haddeland

Også han viser til at reiseavstand er en akilleshæl foran årets sesong.

Lyngdal 2 fungerer også som en god arena for kamptrening for benka A-lagsspillere.

Prosessen er med andre ord i gang hos fotballstyret. I siste halvdel av mars måned må en avgjørelse være tatt.

40 prosent sjanse

Vi spør Gundersen på Lyngdal 2 om hvor stor sannsynligheten er for at laget stiller til start, når årets 5. divisjon blåses i gang 11. april på Lyngdal stadion, mot Tigerberget.

– Det er vel 40 prosent sjanse for at vi stiller lag, sier han etter litt betenkningstid.

En annen årsak er at flere Lyngdal 2-spillerne har tatt steget opp på A-laget.

– Hva er løsningen på problemet?

– Løsningen er at flere spillere sier seg villig til å stå på for Lyngdal 2. Hvis man nå skal velge å stille i serien, og ikke klarer å stille lag i flere kamper, så venter det bøter. Det kan fort bli dyrere enn å trekke laget før sesongen. Men nå ligger ballen hos fotballstyret, svarer Kenneth Gundersen, som legger til at planen uansett er å beholde treningstiden, selv om det ikke skulle bli noen kamper.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!