Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det blir Lyngdal 2 i år også

Det blir Lyngdal 2 i år også

NY TRENER: Magnus Aunevik bæres på gullstol på tirsdagens trening av spillerne Gaute Kjørrefjord (f.v.), Karl Morgan Hegelstad og Kirubel Tsegaye. (Foto: Ole Bjørn Nord-Varhaug).

Lyngdal 2 var på nippet til å trekke laget fra årets 5. divisjon. Så mobiliserte Magnus Aunevik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2016 kl 12:59

I midten av februar kalte han trekking av Lyngdal 2 som «worst case», sportslig leder for fotballgruppa i Lyngdal IL, Erlend Nielsen.

Da mars måned var over, hadde ikke laget verken nok spillere eller trener. Man måtte vurdere å trekke laget. Nå er det snudd.

Selv om laget fortsatt trenger styrking av mannskapet, er én ting i alle fall klinkende klart: Lyngdal 2 stiller lag i årets 5. divisjon.

Tok noen telefoner

Magnus Aunevik trer inn som spillende trener og leder sine menn i første seriekamp allerede førstkommende mandag, mot Tigerberget på Lyngdal stadion.

– Jeg sa til Erlend Nielsen: Hvis det er helt fullstendig krise og Lyngdal 2 står uten trener og dermed i fare for å trekke laget, så skal jeg ta noen telefoner og se om vi kan hjelpe ut, forteller Aunevik.

Som sagt, så gjort.

Mange spillere på trening

Tirsdag denne uken ledet Aunevik sin første trening i Fibo-hallen.

– Jeg har en klar tanke om hvordan jeg vil ha opplegget og hvilken strategi jeg vil føre. Samtidig tenker jeg at fotball er et lagspill, og at vi sammen skal finne de løsningene som passer alle spillerne, sier Aunevik.

På treningen møtte han 20 treningsklare spillere. Nesten for godt til å være sant, sier du? Riktig.

For alle har nemlig ikke sagt seg villig til å prioritere kamper og dette har vært situasjonen hele vinter.

Trenger flere spillere

Se bildet større

DEMOKRATISK STIL: – Jeg har en klar tanke om hvordan jeg vil ha opplegget og hvilken strategi jeg vil føre. Samtidig tenker jeg at fotball er et lagspill, og at vi sammen skal finne de løsningene som passer alle spillerne, sier Aunevik. FOTO: Ole Bjørn Nord-Varhaug

Med ni bortekamper i Kristiansand denne sesongen, kan det bli lange kvelder på Lyngdal 2.

Åtte spillere har så langt gått «all in» for Lyngdal 2 i år og utgjør stammen i laget.

I tillegg kan Lyngdal 2 benytte seg av spillere med lite spilletid på A-laget og juniorspillere. Kenneth Gundersen, som var med som trener i fjor, fortsetter i en oppmann-rolle.

Lyngdal 2-trener Aunevik håper fortsatt flere vil melde sin interesse og reklamerer for kveldens (torsdag) trening i Fibo-hallen.

Et tilbud for mange

– Hva er ambisjonene til Lyngdal 2 i år, Aunevik?

– Vi skal ha det moro. Lyngdal er en breddeklubb. Dette skal både være et tilbud til unge, lovende spillere, et tilbud til de som trenger kamptrening, til folk som vil finne ut hvor gode de kan bli, og for folk som meg: som ikke satser veldig mye, men som vil ha et OK nivå på fotballtreningene, svarer han.

Fra magert til sexy

Fjorårets Lyngdal 2-sesong kan enkelt karakteriseres slik: Berg-og-dal-bane.

For etter en mager vårsesong hva gjaldt poengfangst, reiste Lyngdal 2 seg virkelig på høstsesongen, og vant seier på seier under Steinar Bjørnstøl. Det selverklærte varemerket var «sexy fotball», med Jostein Ekeland som gallionsfigur for nevnte uttrykk.

Siden den gang har høst blitt til vinter, Bjørnstøl blitt Hægebostad-trener og spillerstallen minket. På mandag står en ny sesong på trappene. Et klart resultatmål er ennå ikke satt, men Aunevik lover mye moro for de som trer på seg den røde drakta for Lyngdal 2.

Seriestart på mandag

Til seriestarten på Lyngdal stadion er Tigerberget motstander.

– Kampen mot Tigerberget blir spennende. Jeg vet ikke hvem som spiller på deres lag, og jeg vet ikke hvilket lag jeg har selv. Her er det mange utfall, sier Aunevik.

Kristian Valens sang «Lyngdal 2 er bedre enn Start», gjør at vi nettopp må konfrontere Aunevik med dette helt til slutt:

– Jeg tror Lyngdal 2 er bedre enn Start på en rekke områder, svarer han noe kryptisk, før han ber om en siste appell:

– Dette blir en veldig gøy sesong. Det er mye på gang som jeg ikke kan si akkurat nå. Det er bare å komme ned å spille. Så ser vi om du blir en del av festen, sier Aunevik.

Vi gjør oppmerksom på at Magnus Aunevik også er journalist i Lyngdals Avis.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!