Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bedre enn Start?

Bedre enn Start?

TRENEREN: Magnus Aunevik i Lyngdals Avis og Media Sør er Lyngdal 2s nye trener.

Dette er ikke ment som en motivasjonstale til elleve spillere på en fotballbane, men til en by om å forene seg om å skape et eventyr.

Tekst:

Publisert:

«DET FINNES ET lag langt sør som nå vil reise seg, og innta sine posisjoner».

Jeg kunne ikke sagt det bedre enn Theis Bernt Sandvik formidler i Lyngdal IL sin nye fotballsang «Lyngdal i slaget».

Det handler om å finne sin plass og gjøre det beste man kan derfra. Samtidig handler en supportersang mest om å skape entusiasme og vinnervilje i en eufori av følelser. Sangtekster som Kristian Valens «Lyngdal 2 er bedre enn Start» handler også om humor mer enn fakta, men ord har en tendens til ikke bare å formidle virkeligheten, men også å forme den.

POENGET MED Å STARTE Lyngdals Avis har aldri kun vært å formidle en virkelighet fra en illusjon av objektivitet, men å være en positiv bidragsyter i lokalsamfunnet.

Gjerne å være en pådriver for at gode saker skal få gjennomslag. Vi tror ikke ord og formidling kan skilles fra det å være en aktiv aktør i lokalsamfunnet.

TVERT OM TROR VI måten vi legger frem et prosjekt, i stor grad bestemmer prosjektets identitet, virkelighet og fremtid.

Enhver motivasjonstaler og kjøreskolelærer vil fremholde at man beveger seg i retningen av det man fokuserer på. Ingen har noen gang skapt noe nytt ved å fokusere tingenes tilstand og stillstand, men ved å strekke seg mot det som ligger foran, uansett hvor tullete målene måtte se ut. Vi kan i korte øyeblikk leve i en eufori av følelser og fantasi om at man er gode, eller til og med bedre enn Start, eller vi kan ta skritt som gjør at euforien forlenges og nærmer seg en virkelighet. Et frø er ikke større enn en skog, men med rett næring kan alt skje.

VED Å STILLE OSS spørsmålet om vi - Lyngdal 2 - kan være bedre enn Start, frigjør vi oss for press, siden målet er urealistisk.

Uten press og frykt for å feile, kan vi stille oss selv spørsmålet: Hvor god kan jeg egentlig bli? Vi vet ikke 100 prosent sikkert om vi er dårligere enn Start, før vi har prøvd.

Med en blanding av glimt i øye og hårete mål, vil vi både finne og skape rammer rundt Lyngdal 2 som er bedre enn hos Start. Med de beste rammene har man i alle fall skapt grobunn for de beste resultatene.

I «BEDRE ENN START»-SERIEN har vi et mål om å transformere et lag, som en uke før sesongstart stod uten trener og nok spillere, til et lag som virkelig er bedre enn Start.

Per dags dato har vi like mange spillere og personer i støtteapparatet som Start. Rekrutteringen har så vidt begynt. Dette er ikke ment som en motivasjonstale til elleve spillere på en fotballbane, men til en by om å forene seg om å skape et eventyr. Bli med på eventyret. Dette er helt seriøst, men bare gøy. Vi skal skape minner for livet og bygge en identitet å være stolt av.

BedreEnnStart

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!