Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Annonse: Sørlandsbadet

Annonsebilag

Pommes frites trenger ikke være usunt

Pommes frites trenger ikke være usunt

BALANSEKUNST: Salto er stødig som et fjell når han balanserer sin første porsjon pommes frites på nesen.

Etter flere års etterspørsel fra kundene kan man nå endelig nyte fridagene i Sørlandsbadet med den populære retten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.03.2016 kl 14:56

DETTE ER ET ANNONSEBILAG

– Dette er noe publikum har etterspurt helt siden vi startet, så etter en ukes salg merker vi godt at dette er ønsket, sier daglig leder i Sørlandsbadet Atle Homme mens han tilbereder en porsjon som skal prøvesmakes.

God samvittighet

Smothie og juicing har blitt noen slagere som bare blir mer og mer populære i Sørlandsbadet. Ferieturister som ofte tilbringer lange dager i badet, ønsker ofte tyngre fullverdige måltider i løpet av dagene i badet. Samtidig som kundeundersøkelser har vist et sterkt ønske om servering av pommes frites, blir familier mer og mer bevisst hva man egentlig putter i munnen. Sørlandsbadet mener denne type pommes frites passer godt for alle. Pommes frites er visst ikke det samme som det en gang var.

– Vi ønsker at kundene skal kunne spise dette med god samvittighet og det mener vi de kan, sier Atle Homme, mens han krydrer pommes fritesen.

Se bildet større

DREVEN: Selv om han ikke til vanlig lager Pommes Bistro til kundene, viser Atle Homme gladelig frem hvordan det gjøres.

Sunn profil?

Sørlandsbadet har hele tiden hatt et fokus på folkehelse og vært sitt ansvar bevisst i forhold til å servere ernæringsrik mat. Det at feriesenteret nå starter med pommes frites endrer ikke på dette. Matbransjen er under en stadig endring, og alt som tidligere har vært usunt er nødvendigvis ikke det lengre.

– Dette er det samme produktet som landets sunneste opplevelsespark, Dyreparken, har brukt i flere år. Begrunnelsen er at man har fokus på gode råvarer som man behandler på rett måte. Er det fokus på gode råvarer, så er ikke dette usunt, sier Homme.

– Tidligere kunne pommes frites inneholde tretti prosent fett. Da var det ikke aktuelt for oss å servere det til kundene. Produktet vi leverer nå har gode råvarer og blir behandlet på riktig måte. Dermed inneholder det åtte til ni prosent fett. Det kan vi stå for, sier Hanne Bøckman som er salgs- og serviceleder i Sørlandsbadet.

På Sørlandsbadet blir oljen i frityrkokeren renset hver dag. Pommes bistroen er produsert med rapsolje og kokes med solsikkeolje.

Ingen snop

I media er det stadig debatt om salg av godteri og sukkerholdig mat på steder som er spesielt beregnet for barn. I Sørlandsbadet finner man ingen godteri. En og annen blåbærmuffin finner sporadisk veien til disken, men med små innkjøpsvalg som grove brød til hamburger og pølser håper Sørlandsbadet på en småbarnsfamilieidyll som varer.

– Vi ønsker på ingen måte å være fanatiske. Kundene kan velge mye forskjellig, men vi ønsker at noen av valgene vi gjør kan bidra til at de besøkende kan kose seg med den maten de ønsker med god samvittighet, avslutter Atle Homme mens han fornøyd deler rundt seg med mesterverket han har tilberedt.

DETTE ER ET ANNONSEBILAG

Se bildet større

REN SOLSIKKEOLJE: Tilberedning av pommes bistroen er viktig. Her renses det ekstra godt hver dag.

Se bildet større

POMMES BISTRO: Med åtte til ni prosent fett er det ikke lengre usunt.

Se bildet større

DEILIG: Salto elsker den nye pommes bistroen til Sørlandsbadet.

Se bildet større

MATPAUSE: Anna Mathea og Sophia lot seg overtale til en matpause sammen med Salto og Selma.

Faktaboks

Pommes Frites

  • Stekt potet skåret i strimler og fritert.
  • Betegnelsen kommer fra fransk pommes de terre frites, som betyr «stekte poteter».
  • Serveres på Sørlandsbadet for første gang.
  • Typen som serveres på Sørlandsbadet heter «Pommes Bistro».
  • Inneholder kun åtte til ni prosent fett.

Ingredienser

Poteter, rapsolje og vegetabilsk fett fra raps og solsikkeolje.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!