Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Annonse: Sørlandsbadet

Annonsebilag

Idyll for småbarnsfamilier på Sørlandsbadet

Idyll for småbarnsfamilier på Sørlandsbadet

KLAPPELEK: Samtaleemnet for hjemreisen er sannsynligvis satt: Selma tok seg god tid til å leke med Mia.

Mia fikk drømmedagen i Sørlandsbadet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.03.2016 kl 14:55

DETTE ER ET ANNONSEBILAG

Vi befinner oss på Sørlandsbadet en solrik formiddag. Rundt et bord sitter to småbarnsfamilier i en tilsynelatende idyllisk stemning der de skal til å spise.

– Småbarnsfamilieidyll! Det stemmer!, sier Kjetil Honnemyr om beskrivelsen av stemningen i Sørlandsbadet.

Det er en tilsynelatende vanlig onsdag formiddag i en av Sørlandets store attraksjoner for småbarnsfamilier. Unger og voksne plasker og leker i bølgebassenget, mens familien Honnemyr og Haaland har satt seg ned for en matbit.

– Nå må dere komme å spise Odin (2) og Mia (4), sier mamma Anette Honnemyr. Det er tydeligvis ikke så lett å få revet de minste barna bort fra barnebassenget når de er "midt i leken".

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Se bildet større

GØYERE Å LEKE: Mens resten av gjengen har satt seg ved bordet for å kose seg med Pizza, er Mia (4) og Odin (2) mer gira på å leke.

– Mia har stått opp klokken syv og kledd på seg selv og pakket ferdig baggen. Det er to timer tidligere enn hun bruker å stå opp. Det var tydelig at det var ei jente som var klar for å gå til badeland, sier pappa Kjetil.

– Hun satt til og med å spiste frokosten med baggen på fanget, supplerer Anette med et smil.

Vennefamilier

Onsdag formiddag traff det seg slik at Kjetil og Anette Honnemyr fra Hægebostad hadde fri fra jobbene sine på sykehus og i Nordsjøen samtidig. Deres gode venninne, Tone Alice Haaland hadde også fri, så da var de ikke sene om å benytte seg av anledningen til å ta den om lag 40 minutters kjøreturen ned til Sørlandsbadet.

– Det var akkurat samme opplevelse med guttene mine. Tre timer før de vanligvis står opp på en fridag, var de klare til å dra, sier hun om guttene Magnus (6) og Oddvar (9).

Salto og Selma

Begge familiene hadde kvelden i forveien fortalt at de skulle ned til Sørlandsbadet, med samme morgenfriske resultat.
– Jeg tror ikke det er lurt for nattesøvnen å fortelle det noe tidligere, flirer Kjetil.

På vei ned fra Hægebostad er det ett tema som har vært gjennganger;
– Det er ikke hver gang vi treffer dem, men når Mia får truffet Salto og Selma, blir oppholdet i Sørlandsbadet ekstra stas, sier Kjetil.

Dette skulle vise seg å bli en ekstra stas dag. Salto og Selma skulle vise seg å være i perlehumør denne dagen. Salto hoppet i vannet og ville være med å leke med gjestene, mens Selma tok seg god tid til å leke med bare Mia.

Mer i Sørlandsbadet med svømmedyktige barn

– Det er kjempegøy å være i badeland. Det er gøyest å være i vannet, sier Magnus.
Det er tydelig at de koser seg i vannet, og mens Magnus er på nippet til å løse «svømmekoden», jobber Oddvard med å klare 200 meter.
– Når ungene har blitt så flinke som de er til å svømme nå, så blir det enklere å komme hit med én voksen fremfor to. Så fremover kommer vi til å benytte oss av tilbudet mye mer, sier Tone Alice som til nå har benyttet seg av tilbudet en håndfull ganger i året.

Bøygen å komme hjem

De to familiene er skjønt enige om at en dag i Sørlandsbadet er idyllisk og avslappende for de voksne. Morgenen er fylt av forventning, dagen av lek og moro, men så kommer den eneste utfordringen.

– Det er god stemning i bilen til Sørlandsbadet, god stemning i badet, men det kan være en utfordring i det vi skal dra hjem. Da hjelper det å lokke med at vi skal komme tilbake, og når vi først har kommet oss i bilen, så er ungene så slitne at det blir rolig og god stemning hele bilturen og resten av kvelden også, sier Tone Alice.

Det at småbarnsfamilieidyllen fortsetter også etter at ungene har satt seg i bilen, familien Honnemyr hjertens enige i.

Etter en drømmedag med Salto og Selma, så vil nok Mia stå for samtaleemnet på hjemveien, hvis ikke hun sovner...DETTE ER ET ANNONSEBILAG

Se bildet større

VANNLEK: Tone Elice trives meg guttene sine i bølgebassenget. Det gjør Magnus (6) og Oddvard (9) også.

Se bildet større

FORVENTNING: Mia (4) ser forventningsfullt bort på Salto og Selma som er på vei inn i badet. Mamma Anette, pappa Kjetil og lillebror Odin (2) Honnemyr gleder seg også.

Se bildet større

SAMLET: Til tross for mye annet moro å holde på med, ble hele gjengen til slutt samlet. Pizza og brus gikk ned på høykant.

Se bildet større

DET BOBLER: Etter høy aktivitet i barn- og bølgebasseng, passer det fint med avkobling i det varme boblebadet. Oddvard (9) dykker opp og ned i boblene, mens Magnus (6) koser seg meg mamma Tone Alice Haaland.

Se bildet større

SKLIEMORO: Det er kanskje ikke så lett å se det, men bak vannspruten befinner det seg en strålende fornøyd Odin sammen med pappa i vannsklia.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!